• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Borcanele cu miere naturală vor avea hologramă de autenticitate

    Oana Timar -

    Borcanele care conțin miere adevărată vor fi comercializate având o hologramă de autenticitate. Acest însemn îi va ajuta pe consumatori să aleagă un produs 100% natural fără adaus de siropuri sau zahăr. Pentru apicultori, măsura va însemna un sprijin real în lupta cu mierea falsificată.

    Sistemul de holograme va fi similar cu cel de la vinuri, a anunțat secretarul de stat Daniel Botănoiu de la Ministerul Agriculturii. ”Dorim să introducem acel sistem de holograme, la fel ca în cazul vinurilor, să ştim la orice moment cine este producătorul, când a produs, locul, zona. Astfel, dovedim calitatea produselor româneşti, trasabilitatea lor. L-am rugat pe domnul Fetea (preşedintele Asociației Crescătorilor de Albine, Ioan Fetea – n. r.) să ne dea o mână de ajutor ca să putem duce produse de calitate ridicată copiiilor noştri”, a spus reprezentantul MADR, citat de Agerpres.

    În ultimii ani, crescătorii de albine au reclamat că piața românească este invadată de miere falsificată. Aceasta este fie amestec de miere naturală și siropuri, fie este miere de calitate inferioară adusă din afara UE și comercializată ca un produs premium din stupine românești.


    Te-ar mai putea interesa

    Mic producător de zmeură: ”Irigăm tufele prin picurare, altfel ar fi fructele mici și fără gust” Combinele chinezești de putere mică au intrat pe piața UE. Cu cât le pot cumpăra fermierii Subvenția de 1.200 euro/ha pe care care foarte puțini fermieri au cerut-o. MADR a anulat sprijinul

    Ultimele știri

    Guvernul bulgar a amânat înființarea magazinelor de stat cu alimente ieftine Val de incendii într-o singură zi – au ars mai multe hectare de miriști, vegetație uscată și un utilaj agricol Ferma care va produce 50.000 de purcei pe an. ”N-am văzut un sistem atât de avansat în nicio fermă din UE”