• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pritocirea vinului sau când se trage de pe drojdie vinul de casă

    agrointeligenta.ro -

    Mustul are nevoie de două-trei săptămâni pentru a fermenta și a se transforma în vin. După ce trece această perioadă, la finalizarea procesului de fermentație, se recomandă ca vinul să fie tras imediat de pe drojdie, să fie pritocit.

    Pritocul este o simplă lucrare de transvazare a vinului, în scopul înlăturării sedimentelor, iar operațiunea constă în tragerea vinului dintr-un vas în alt vas pentru de a-l separa de drojdia depusă, prevenindu-se astfel apariția de mirosuri și gusturi neplăcute cum ar fi cel de drojdie, de hidrogen sulfurat etc, defecte care apar prin descompunerea drojdiei depuse.

    Citiți continuarea articolului pe www.mustdejidvei.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Familia East Grain s-a mărit! Grupul a preluat ferma Maragro cu aproape 10.000 de hectare în județul Timiș APIA a început controalele! Listele cu fermierii care vor fi verificați pentru subvenții ANSVSA: Tarifele suportate de fermieri pentru identificarea și înregistrarea animalelor

    Ultimele știri

    Primele tractoare New Holland T 7.270 Genesis S5 Elite, livrate în România. Au ajuns într-o fermă din județul Constanța Lăcustele continuă să facă ravagii aproape de graniță. După R. Moldova, și Ucraina are culturile devastate Calendarul verificărilor APIA în teren. Vezi când ajung inspectorii în control în ferma ta