• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Costurile din campania de semănat vor crește cu 40-50%. Fermierii din Ucraina cer sprijinul UE

    Angelica Lefter -

    Anul acesta se anunță unul și mai dificil pentru producătorii agricoli decât a fost anul trecut, deoarece prețurile la inputuri, carburanți și energie au crescut. Din cauza acestor măriri, fermierii nu-și vor mai permite să semene aceleași suprafețe ca în anii trecuți.

    În astfel de condiții, va fi foarte bine dacă prețul semințelor va crește cu doar 40-50%, consideră Yevgeny Radoveniuk, președintele companiei ucrainene de cereale Baryshiv Grain Alliance, după cum a declarat pentru AgroРortal.ua.

    ”Sunteți familiarizați cu prețurile de pe piața componentelor, nu are rost să le comentați. Conform calculelor noastre, prețurile numai la îngrășăminte au crescut cu cel puțin 15%, iar îngrășămintele – aproape de două ori mai mult. Și care sunt prețurile actuale pentru logistică, care reprezintă, de asemenea, o parte semnificativă a costurilor de producție agricolă?”, a punctat Yevhenii Radoveniuk.

    Produsele necesare în agricultură nu vor lipsi de pe piață, însă fermierii nu vor avea bani pentru a le achiziționa

    Potrivit acestuia, inputurile și alte componente necesare în agricultură nu lipsesc pe piață, dar se întreabă dacă își vor putea permite producătorii agricoli din Ucraina toate aceste produse.

    „Voi spune despre compania noastră: în ciuda tuturor problemelor și obstacolelor, în ciuda războiului și distrugerii – vom semăna, și ne vom hrăni, și vom crește și vom recolta. Trebuie să menținem securitatea alimentară a statului, să protejăm bunăstarea lucrătorilor și proprietarilor noștri, la fel cum băieții noștri își protejează patria în acest război”, a mai declarat Yevhenii Radoveniuk.

    Ucraina cere sprijinul Uniunii Europene în campania agricolă de primăvară din acest an

    Ministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Mykola Solsky, a cerut reprezentanților UE să sprijine fermierii ucraineni și să faciliteze semănatul de primăvară, după cum a declarat în discursul său din cadrul unei runiuni comune a Cabinetului de Miniștri al Ucrainei și a Colegiului Comisiei Europene.

    ”În prezent, fermierii ucraineni se confruntă cu două provocări principale: să desfășoare o campanie de semănat de înaltă calitate, precum și să crească lichiditatea produselor agricole”, a menționat Solsky, citat de serviciul de presă al Ministerului Politicii Agrare.

    Potrivit ministrului, fermierilor ar trebui să li se asigure semințe și îngrășăminte. Acest lucru va permite să nu fie lăsat niciun hectar nesemănat.

    Ucraina are nevoie de semințe, îngrășăminte și programe facile de împrumut

    Semințele și îngrășămintele sunt ajutorul de care sectorul agricol al Ucrainei are nevoie, a arătat Mykola Solsky. El a mai menționat că fermierii ucraineni suferă pierderi mari, deoarece prețul de vânzare al cerealelor este destul de scăzut, iar logistica a devenit mai scumpă.

    Ministrul Mykola Solskyi a mai spus că Ucraina trebuie să implementeze un program la scară largă de împrumut simplificat fermierilor. Ministrul a făcut un apel la reprezentanții UE cu o cerere de sprijinire a sectorului agricol ucrainean.

    Separat, el a subliniat problema blocării artificiale a ”inițiativei cerealelor” de către inspectorii ruși și a cerut partenerilor internaționali să colaboreze în acest sens.


    Te-ar mai putea interesa

    ANAF vinde la licitație ferma Elenei Udrea de 40 de hectare. Prețul de pornire pentru terenurile de la Nana S-a găsit soluția pentru ca micii fermieri din Lungulețu să își irige culturile agricole cu apă din Dâmbovița Micii fermieri nu mai vând grâul la recoltă după ce s-au unit într-o cooperativă și și-au construit propriul siloz

    Ultimele știri

    Elena Mateescu, ANM, anunță zile cu nopți tropicale, furtuni puternice și 42 de grade Celsius Combinele chinezești de putere mică au intrat pe piața UE. Cu cât le pot cumpăra fermierii Ministrul Florin Barbu: ”Nu voi pleca de la nicio întâlnire cu fermierii fără să am un mandat clar din partea lor cu privire la noua PAC”