• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Legumele și fructele din piață sunt mai scumpe decât în supermarket: ”La noi sunt zilnic proaspete!”

    Roxana Dobre -

    Prețul legumelor și fructelor românești din piețe îl depășesc cu mult pe cel care se regăsește în supermarketuri, susțin consumatorii. În acest context, în care românii sunt amenințați și de alte scumpiri, le rămân două posibilități: să cumpere mai puțin sau să opteze pentru fructele și legumele găsite în marile magazine.

    Cei care vor fructe şi legume româneşti aplică principiul puţin şi bun, dar tot se plâng de preţuri. Anul acesta legumele și fructele se vând mult mai scump comparativ cu anul trecut.

    Citiți și: Centru de colectare legume-fructe pentru micii fermieri. Marfa ajunge direct în supermarketuri

    Consumatorii de plâng de prețul mare al legumelor

    Diferență de 10 lei între un ”coș” mediu cu legume și fructe din piață și supermarket

    Pentru roşii, castraveţi, ardei gras, ceapă verde, dar şi un kilogram de cireşe, o persoană ajunge să plătească un preţ mediu de aproximativ 70 de lei. Cei care vor fructe şi legume româneşti aplică principiul puţin şi bun, dar tot se plâng de preţuri. ”În piaţă producătorii au tot interesul să le aducă zilnic proaspete. În schimb, la supermarket le ţin zile întregi. Mi se par ok, raport calitate preţ faţă de supermarket”, a spus un cumpărător conform observatornews.ro.

    Un coş asemănător cu cel din piaţă, cu 10 lei mai ieftin. ”Preţurile sunt mult mai convenabile şi calitatea mărfii este bună! De regulă fac cumpărăturile de aici, nu din piaţă!”, a transmis altă persoană.

    Citiți și: Falșii fermieri din piețe: vând legume și fructe cu etichete românești, dar ele vin din import

    Fermierii sunt sceptici în legătură cu fructele şi legumele proaspete din magazine

    Dragoş Frumosu, preşedinte Sindalimenta a declarat că cantitatea produsă este insuficientă ca să existe pe o perioadă foarte lungă de timp în magazine. Poate să fie şi amestecată. Este greu de crezut că pot fi legume şi fructe numai de la fermierii români.

    Iar după îngheţul şi grindina din primăvară, care au distrus mult din recolte, preţurile mari sunt justificate, cred fermierii. ”Acea roşie grasă, mare, cărnoasă, uşor diformă. Dacă probabil nu o va vinde astăzi şi mâine, poimâine o va arunca. Pentru un kilogram de roşii convenţionale, preţul ar trebui să fie undeva între 10 şi 20 de lei pe kilogram, vorbim de acel produs convenţional făcut fără o extrachimizare, o chimizare în exces”, a completat Dan Constantinescu, fermier artizanal.

    Cine vrea fructe şi legume bio, plăteşte dublu în această perioadă – până la 40 de lei kilogramul.


    Te-ar mai putea interesa

    ANAF vinde la licitație ferma Elenei Udrea de 40 de hectare. Prețul de pornire pentru terenurile de la Nana Fermier care își uda varza cu apă din Dâmbovița – săltat din câmp! Comunitatea din Lungulețu se revoltă! Micii fermieri nu mai vând grâul la recoltă după ce s-au unit într-o cooperativă și și-au construit propriul siloz

    Ultimele știri

    Combinatul Azomureș și-a reluat producția de îngrășăminte și funcționează la o treime din capacitate Alertă meteo: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat în 20 de județe Vremea în următoarele patru săptămâni: perioade călduroase alternate cu ploi