• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Siropul de sorg – un produs banal cu care fermierii pot da lovitura pe piața mâncării sănătoase

    agrointeligenta.ro -

    Cele mai simple produse din fermă se pot transforma în adevărat delicatese pe piața alimentelor sănătoase. Cea mai nouă tendință o reprezintă procesarea minimă a sorgului, din care se obține un sirop foarte căutat ca îndulcitor natural.

    În România, sorgul a fost promovat ca o cultură importantă în vremea comunismului, apoi aproape a dispărut ca acum să revină în forță. Este nu doar o plantă foarte rentabilă ca nutreț – în combinație cu porumbul, dar, mai nou, a intrat în atenția industriei alimentare.

    Citiți și: Cum se cultivă sorgul – cultura care nu se sperie de secetă

    Siropul de sorg este ușor de obținut în fermă pentru că producția nu necesită decât o presă simplă – în varianta tradițională, trasă de cai, și apoi câteva echipamente de bază pentru procesare.

    Iată un filmuleț realizat într-o fermă de familie din SUA care produce siropul de sorg și îl vinde apoi în magazinele specializate în mâncare sănătoasă:


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri nu mai vând grâul la recoltă după ce s-au unit într-o cooperativă și și-au construit propriul siloz Fermier lăsat fără banii din subvenții. ”APIA mi-a spus că nu merge softul și situația se deblochează după 25 august” APIA a început controalele! Listele cu fermierii care vor fi verificați pentru subvenții

    Ultimele știri

    Fermier, nu ratați Agroforum MASSeeds! Evenimentul are loc joi, pe 31 iulie, la Belciugatele, județul Călărași Tânârul Denis Barbu a început să cultive cartofi și a ales trei soiuri speciale pentru a avea vânzare bună și preț Tăieri la plata subvenției pentru pășunat. De ce au pierdut unii fermieri cei 100 euro/ha